2009. október 6., kedd

Szeptember 19-e óta nem írtam semmit. Nem a kalózok nem raboltak el, csak vagy nagyon fáradt voltam, vagy nem volt mit írni. Hát most van:
Megkaptam az első írásos figyelmeztetésemet….még egy és kirúgnak :) hogy miért kaptam: késés, és mert elfelejtettem a szórólapokat kirakni időben. Hát ennyi.
Na jó most kicsit másképpen fogom a naplómat megírni, nem az időbeosztásom alapján, hanem az élményeim alapján.
Akkor íme:

Csaptmunka: tetszik benne, az, hogy egy feladatot sokkal gyorsabban is meg lehet oldani, ha egy csapatként dolgozunk, az egyéni munkával szemben. A csapat törődik a csapattagokkal és ellátja egymást tanáccsal, plussz ami nekem a legfontosabb visszajelez egymásnak.
A menedzser ezen a hajón tényleg jó, mert segítőkész, szeretné minél magasabb szintre emelni a képek színvonalát. Teljesen jogosak a döntései, th szerintem nagyon király.
A csapat most összesen 6 emberből + a menedzserből áll, de pont ma kapunk egy új fotóst.
Th:
Sani – Indonézia 30
Roel – Fülöp szigetek 31
Victory – Indonézia 24
Erik – Peru 36-38 vagy még több
Andrew – Fülöp szigetek 26
Alfa – Indonéz (Laboráns) 36 
Mark (managger) – Anglia 35
Bálint – Magyarország 23

Ez a csapat. Ami érdekes, hogy mindenkinek ugyan azokat a dolgokat kell csinálni, de mindenki kicsit másképpen csinálja. A teendők a következők:

A portré állomások felállítása, a lehető leghamarabb, kiegészítők, mint: piros párna, mű fa darabok, rönkök, vörös szófa, ilyesmi a 11-edik szintről a 9-re való szállítása.
A galériában a képeket időről időre megigazgatni, néha (naponta) leszedni a képek felét, majd átrendezni – helyet csinálni az új képeknek. Az új képeket feltenni. Kukát üríteni, mert ilyen is van, ahova a vendégek dobhatják a nemkívánatos képeiket. Minden nyitáskór a kereteket, albumokat, egyéb cuccokat kirakni az asztalokra, szépen elrendezve. Akkor van olyan is hogy csak a galéria mellett kel állni, mint megfigyelő kamera. 
A kassza mögött: eladni, és minden eladás mellé felajánlani a napi speciális ajánlatokat.
Keret csak + 2$ ért, 6*9 album csak 3.95$ és kap egy képet is a hajóról, aztán van olyan hogy a nagyobb képből ha már megvette, vehet kisebb példányokat is. Pl 2db 5*7 kép +9.99$ ésrt. Stb. a lényeg, hogy mindig a lehető legjobban passzoló dolgot ajánluk fel, mert így nagyobb a valószínűsége, hogy megveszi. 
A képek árai:
8*10 $21.99
8*10 elegáns esti kajálda képek $19.99
6*9 képek $8.99
5*6 képek $7.99
egyszerű és nagyszerű. Néha azért húzzák ám a vendégek a szájukat a 22 dollár hallatán, főleg mikor van 3-4db 8*10-es kép a kezükben.
A poré állomásokon a vendégeket folyamatosan invitálni kell.
Első este 100-150 kép
Második 400 ez azért ha 300 körül van akkor is jó. Ez amúgy az elegáns este, mindenki szépen felöltözik, a fotósok is.
Harmadik 150-200 kép
Negyedik 100-150 kép az amit elvárnak.

A kabin:
elfér benne 2 ember. Belépsz és van ugye egy emeletes ágy, egy szekrény egy asztal, tv polcok, meg az alsó ágy alatt, mellett egy kis hely. Plussz a kabin egyik sarkába is belefér ez-az. A fürdőszoba okés. Toalett, mosdó, zuhanyzó. Amit magadnak kell venni az a szappat, fogkrém, mosópor. Minden más majdnem ingyen van.
Van egy cabin stuard aki az ágyadat rakja rendbe minden nap, illetve kitakarít és új törölközőket ad, ha elhasználódott az előző. Azt tudni kell,hogy az ő fizetésük kb 0. Th a mi jattunkból van a fizujuk, ezért a napi 1$ illendő odaadni. 30$ havonta.

A kaja:

Király!
Annyit eszem amennyit csak akarsz sok gyümölcs, halt, hús, zöldség van. Továbbá sütemények, fagylaltgép, üdítős gép ( alma-, narancslé, ice tea, limonádé ) kávéautomata - ingyenes, külön jeges szekrény, ha éppen az kell. Ha viszont kóla vagy sprite kell akkor a 0.33dl es 0.6$ minden kabinba van telefon és bárkit fel tudsz hívni kabinszám alapján, persze ingyen. Van előre vásárolható telefonkártya is amivel nem túl olcsón, de nem is drágán haza tudsz telefonálni. 10$ egy kártya. Akkor van internet kártya ami 20$ és 200 percig működik, de a sebessége olyan betárcsázós internet sebességét surlója felülről. 

A hajóról való leszállás. Fotósként a reggel kiszálló tömegek kell lefotózni. 6:30 vagy 7:30-tól 10:30-11-ig szokott tartani. Utána ha jó a beosztásod, 3:30 ra kell újra melóba állni, amit ha úgy veszünk 3, mert előtte kaja, felöltözés stb.

A mindennapi ruházat:
3 fajta van:
Reggeli és esti viselet, illetve az elegáns este egy mellényt is fel kell venni. Ennyi. Mindent a cég ad és nem kell érte fizetni, továbbá ad fehér és egy fekete cipőt (a fehér zoknit neked kell magaddal hozni) javaslom, hogy vagy betétet vagy valami nagyon jó, tartó fekete és fehér cipőt érdemes venni, mert ezek elég hamar kényelmetlenné válnak.

Szabadidő, ismerkedés, barátkozás stb.:

Van egy crew bar, de mindenki maga tudja megmondani, hogy hány óra kell neki ahhoz, hogy másnap reggel mosolyogva, kiehetnek tűnve munkába álljon. Amúgy a különböző nyelvű emberek szívesen csoportosulnak, de azért a haverkodás is megy ezerrel. Ami érdekes, hogy a munkád ugyan az, de mégis mondjuk egy Budapesti srác, mint én meg egy Jakarta-i srác,mint a haverom Victory teljesen más körülmények között nőtt fel és más kultúrából érkezet. Náluk nincs mindig áram és szupermarket sincs nagyon a közelükben. A kérójukban nincsen hűtőszekrény, mert drága! Az átlagkereset otthon 100$ havonta. Most képzeld el, hogy ő itt 1200 at keres havonta. Minden pénzét hazaküldi, mert támogatja a családot, meg fizeti a huga iskoláját. Milyen jófej :)
A cerw bárban az alkohol igen olcsó, ezért elég sokan piálnak. Egy sör 1.50$ vagy valami ilyesmi. Van persze mindenféle márka, nekem a mexikói Corona jön be. Van még ugye mindenféle rövid: vodka, többfajta wiskey amit csak akarsz. Popkorn, stb.
Ez az a bár, ahol netezni tudsz, több embert is lehet itt laptoppal a kezében látni. Ha nincs gép, az sem baj, mert van egy netes szoba is, ahol ingyen használhatod a gépeket, persze a netes kártyát itt is neked kell megvenni.

Most ennyi hírtelen. Jah és már csak 20 nap és 24 leszek és 37 a következő hajóig, mert igen a Holiday-t eladják. Az új hajóm:
Carnival Sensation (ha csak addig ki nem rúgnak -hahahahah)

Bahamákra megy Floridából. 3 és 4 napos krúzokat csinál és egy Román srác a menedzser.
Már beszéltem egy csajjal aki dolgozott vele. Azt mondta, hogy ha mindenre odafigyelsz, akkor jól lehet együtt dolgozni, továbbá, hogy elég jó időbeosztásokat ad mindenkinek.

Nos hát ennyi. Csáó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése